top of page
Vivian Huizenga

1994 - based in Rotterdam

Als ontwerper maakt Vivian verhalen tastbaar, begrijpelijk en prikkelend door middel van beeld. Ze bedenkt concepten om een specifieke doelgroep op een speelse manier aan te spreken en hun aandacht te trekken. Vivian is van nature een echte beelddenker.

 

Haar handschrift kenmerkt zich door niet-bestaande (surrealistische) elementen die mensen beet pakken en vasthouden. Vivian hunkert naar een balans tussen realistische en gestileerde beelden. Haar werk heeft iets herkenbaars omdat ze de dagelijkse levensstijl en handelingen van mensen onderzoekt en vervolgens visualiseert, iets opgetild uit de realiteit. Als beeldend kunstenaar ziet Vivian het als haar taak om onderzoek en concepten te transformeren naar ervaringen die je nieuwsgierig maken en waarin je zintuigen worden geprikkeld. 

  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
Vivian Huizenga | Bomen

Foto: Marlou van Oss

Vivian Huizenga

Wat doe ik?

Als creatieve geest beweegt Vivian tussen verschillende sectoren als design, film, en fotografie. Vivian neemt hierbij de rol aan van art director. Dit houdt in dat zij verantwoordelijk is voor de artistieke visie die maatschappelijke of commerciële bedrijven en merken uitstralen in campagnes, evenementen of exposities. De content uit zich in video’s, installaties, fotografie reportages, evenementen of exposities. De werkzaamheden variëren: research en conceptvorming, set design en styling, branding en indentiteit, creative strategy en een deel productie; ook wel bouwen en sjouwen.

 

Research / Concept vorming

U komt bij mij met een vraagstuk, we beginnen met een heldere formulering van de opdracht. Vervolgens genereren we in brainstormsessies zoveel mogelijk ideeën om mee aan de slag te gaan. Na grondig onderzoek, zet ik de uitkomsten om in conceptueel maatwerk en vertaal ik voor u in beeld. Mijn onderzoeksmethoden en -technieken variëren van een interview bij Café de Klapdeur tot het uitwerken van een Customer Journey.

Set design / Styling

Als beelddenker ga ik maar al te graag aan de slag

met het in elkaar zetten van een visueel verhaal. Zo ontwierp ik samen met ontwerpersduo Kim & Koen de Weide, een stoel voor het set design in mijn korte film Stepmother Nature.

Branding / Identiteit

Omdat ik blijf schakelen tussen verschillende creatieve uitwerkingen ligt de vorm van de content nooit vast. We zoeken naar een passende visuele vertaalslag voor uw merk en identiteit. Bijvoorbeeld, door gebruik te maken van VR, een laxerend diner te serveren of een pop-up installatie te maken.  

Productie

Mijn werkzaamheden voor een productie variëren van bouwen en sjouwen tot locaties scouten. Hierin zijn de mogelijkheden groot, indien nodig kan ik mijn brede netwerk inschakelen voor uw specifieke wensen of vraagstukken.

Creative strategy

Ik kijk eerst naar uw bedrijf en visie, en vervolgens naar de mensen die u wilt bereiken. Wie zijn ze? Waarom leven ze zoals ze leven? Hoe kan uw product, boodschap of dienst inbreken in iemands levensstijl? Ik ben gemotiveerd om op een ludieke wijze uw doelgroep aan te spreken.

Vivian Huizenga
Laten we samen verhalen ontwerpen.

Nominations

Nominee Drempelprijs, commercial practice,gemeente Rotterdam, 2020 - Stepmother Nature

Nominee GOGBOT young blood award, 2020 - Stepmother Nature

 

Exhibitions

Too Little too Late, 2020 -  Stepmother Nature

Gogbot festival, 2020 - Stepmother Nature 

Nieuwe instituut, Museum nacht 010, 2019 - EFFE RUSTIG

Arminius kerk, Debat nacht, 2019 - Privacy, your best friend you want to delete.

Natuur historisch museum Rotterdam, 2019 - Mooie meisjes poepen niet 

 

Experience

Freelance Vivian Huizenga 2018 

Intership Studio Floor Knaapen - 2019

Workshop creative thinking, COIA - 2017

Libelle zomerweek - 2016

Intership TH2 designs, London - 2014

Intership Sanoma, Libelle magazine - 2014

 

Education 

Willem de Kooning Academie, Lifestyle transformation design, 2016 - 2020 \ Graduated 

Sint Lucas Boxtel, Vormgeving product presentatie, 2011 - 2015 \ Excellent afgestudeerd

bottom of page